ДПС остро възрази срещу решението на управляващото мнозинство 4 март 2022

...
ДПС остро възрази срещу решението на управляващото мнозинство 4 март 2022
Коментари Харесай

ДПС към управляващите: Оставяте държавата 5 дни без парламент, отменяте контрола и криете Рашков!

ДПС остро възрази против решението на ръководещото мнозинство 4 март 2022 година (петък) да бъде неработен за Народното събрание за сметка на 8 март 2022 година (вторник).

Председателят на Народно събрание Никола Минчев разгласи, че имало консенсус сред парламентарните групи, само че се оказа, че това не е правилно.

Някой от „консенсуса“ би трябвало да излезе и да изясни за какво се постанова тази смяна? Ако отговорът е „защото по този начин е по-удобно“, скърбя, сътрудници – не може на нас да ни е комфортно нещо, което не е разрешено на българските жители, възмути се зам.-председателят на Движение за права и свободи Станислав Анастасов. И напомни, че за всички български жители петък е работен ден.

Едната догадка е, че бягаме от парламентарния надзор поради Рашков, другата – че желаеме да си създадем една хубава отмора от 6 дни, сподели още Анастасов.

Осъзнайте, че се намираме в една доста деликатна обстановка. Има боен спор. И вие ще лишите българската страна от парламент за 5 дни, съобщи националният представител от Движение за права и свободи.
 хамид хамид
Какво е изключителното в тази ситуация, че би трябвало да отменяме парламентарния надзор, попита и зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, който също акцентира, че на фона на войната в Украйна страната остава 5 дни без парламент.

Да не би повода да са тези въпроси, на които министър Рашков би трябвало да дава отговор в петък? Да не би по този начин да се пробвате да криете министър Рашков, продължи с въпросите Хамид Хамид.

„Искате да скриете индивида, който по време на две акции си разреши да влиза в домове на инвалиди. Един от случаите е навлизане в дома ма жена, на която и следва интервенция – рак на гърдата. Жената е на легло. Да се влиза с револвери, с автомати в дома на болна жена и откакто тя е подала сигнал към прокуратурата, да се пращат служители на реда, с цел да я молят да си отдръпна сигнала – по тази причина ли го криете, господин ръководител?“, възмути се Хамид. И съобщи: „Участвате в пълзящия фашизъм, провеждан по методите на онази държавна сигурност. Криете лицето, което си разреши да арестува 16-годишен юноша, по тази причина че се причисли към целия свят да изрази поддръжката си към протичащото се в Украйна. Да поддържа украинците в този тежък миг. Това момче беше държано 21 часа в ареста без да има достъп до телефон, до юрист, да звънне на родителите си.“.

Отрекохме се от практиките да сливаме почивни дни по празниците. Националният празник е на 3 март. На 4 март всички би трябвало да са на работа. Много бързо се изморихте сътрудници, сподели Хамид. И заключи: „Това ли е смяната? Така правеха ГЕРБ. Вие сте бета версия“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР